Bug 58353 - Unable to call WCF Service from ASP.NET page.
Summary: Unable to call WCF Service from ASP.NET page.
Status: NEW
Alias: None
Product: Class Libraries
Classification: Mono
Component: WCF assemblies (show other bugs)
Version: 5.0 (2017-02)
Hardware: PC Linux
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-07-25 08:12 UTC by trupti girde
Modified: 2017-09-06 16:55 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Mono WCF calling error (120.09 KB, image/png)
2017-07-25 08:12 UTC, trupti girde
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 58353 on GitHub or Developer Community if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: GitHub Markdown or Developer Community HTML
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
NEW

Description trupti girde 2017-07-25 08:12:35 UTC
Created attachment 23772 [details]
Mono WCF calling error

We hosted the WCF service on the remote machine, which is accessible from my system. 

I have added this WebService reference in our front end application. I am running this application on Ubuntu machine and Mono Packages are installed. For your reference below is my endpoint configuration in web.config file

'''
<system.serviceModel>
    <bindings>
      <wsDualHttpBinding>
        <binding name="wsHttpDual" openTimeout="00:20:00" receiveTimeout="00:10:00" sendTimeout="00:25:00">
           <readerQuotas maxDepth="32" maxStringContentLength="2147483647" maxArrayLength="2147483647" />
              <security mode="None">
            <message clientCredentialType="None" algorithmSuite="Default" />
          </security>
        </binding>
      </wsDualHttpBinding>
      <wsHttpBinding>
        <binding name="wsBinding" maxBufferPoolSize="2147483647" maxReceivedMessageSize="2147483647" />
        <binding name="wsHttpBinding" />
        <binding name="wsHttpBinding1" maxBufferPoolSize="2147483647" maxReceivedMessageSize="2147483647" />
      </wsHttpBinding>
    </bindings>
    <client>
      <endpoint address="http://mysvcendpoint/wsHttpBinding" binding="wsHttpBinding" bindingConfiguration="wsHttpBinding1" contract="service" name="wsHttpBinding1">
        <identity>
          <servicePrincipalName value="xxxx" />
        </identity>
      </endpoint>
   </client>
  </system.serviceModel>
'''

My ASP.NET page is successfully loading when I am running the app using xsp4 --port 80. But when WCF service call is hit, I am getting error "System.NotImplementedException". Please refer the attached screenshot.