Bug 53458 - [Xamarin-Studio] Accessibility: MAS40B:OSX: 'XPath Scope' widgets are missing accessibility attributes
Summary: [Xamarin-Studio] Accessibility: MAS40B:OSX: 'XPath Scope' widgets are missing...
Status: REOPENED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Accessibility (show other bugs)
Version: 6.3 (15.1)
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: 15.6
Assignee: iain
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-03-17 15:12 UTC by Naveen Katakam
Modified: 2017-11-01 05:12 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Tags: Accessibility,A11yMAS,Wipro,MAS40B,Xamarin-Studio
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments

Description Naveen Katakam 2017-03-17 15:12:16 UTC
Test Environment:

Repro Steps:
"1. Launch Xamarin Studio.
2. Navigate to 'Xamarin Studio Community--> Preferences' menu and hit Enter key to open its window.
3. Goto Source code --> Code Formatting --> XML document' pane.
4. In RHS of the pane, goto 'XML Format' tab menu item and hit enter.
5. Goto 'Advanced Settings --> Add --> Xpath Scope group'.
6. Using Accessibility Inspector, check if its defined completely."


Actual Result:
Xpath Scope' is defined incompletely. Only top level group is present. The other UI elements are missing.

Expected Result:
"Xpath Scope' should be defined with proper label/title as a group containing the following;
1. 'XPath Scope' text.
2. 'XPath Scope' edit field.
3. 'Add XPath Scope' button."

User Impact:
User will not be able to navigate properly using keyboard and also using voiceover. Voiceover will skip the other elements.

Repro Video:
Please download repro video from below location.
https://microsoft-my.sharepoint.com/personal/v-glvela_microsoft_com/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=rWi7EQQAWks%2b4X2%2fWGjy6ADL4dD%2faiQ3D98uoD8Q%2fho%3d&folderid=2_17402726b8ef9461f9a1da8cb36c51506&rev=1
Comment 1 iain 2017-05-26 13:25:56 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 53624 ***
Comment 2 Ramya Sri Narasinga 2017-09-25 12:29:10 UTC
This issue is not fixed on the below provided build:
Visual Studio Community 2017 for Mac (Preview)
Version 7.3 Preview (7.3 build 510)
Hence reactivating this bug.
Comment 3 iain 2017-09-30 08:16:29 UTC
Incorrectly marked as duplicate of 53624
Comment 4 xamarin-release-manager 2017-10-05 16:21:41 UTC
Fixed in version 7.4.0.258 (master)

Author: iain holmes
Commit: 5c20e4ab22212bbc10cfc14ae7855e8f865b344d (mono/monodevelop)
Comment 5 Ramya Sri Narasinga 2017-11-01 05:12:25 UTC
we have verified the bug in Visual Studio Community 2017 for Mac (Preview)
Version 7.3 Preview (7.3 build 510)and the issue still repros.
As the issue got fixed in 7.4.0.258 (master) could you please give us the path to install the build/version?

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.