Bug 53317 - Debugging intermittently fails with HE0047: Failed to request XPC observation
Summary: Debugging intermittently fails with HE0047: Failed to request XPC observation
Status: RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General (show other bugs)
Version: master
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Future Cycle (TBD)
Assignee: Rolf Bjarne Kvinge [MSFT]
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-03-14 16:57 UTC by Rolf Bjarne Kvinge [MSFT]
Modified: 2018-03-14 14:24 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE

Description Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2017-03-14 16:57:09 UTC
Debugging extensions sometimes fails with:

> error HE0047: Failed to request XPC observation:  (2). Please try again.

Retrying always works.

This is a spin-off from bug #52717.
Comment 1 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2017-03-14 16:58:22 UTC
(In reply to Rolf Bjarne Kvinge from comment #0)
> 
> This is a spin-off from bug #52717.

Correction, it's a spin-off from bug #52710 (https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=52710#c6)
Comment 2 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2018-03-14 14:24:48 UTC
I haven't been able to figure this out, nor is it very reproducible.

If it's consistently failing, one fix is to reboot the device/simulator.

Otherwise it's just a matter of trying again.