Bug 52703 - When .exe to run depends on some .dlls that are not present, "Error: The classes in the module cannot be loaded."
Summary: When .exe to run depends on some .dlls that are not present, "Error: The clas...
Status: NEW
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: General (show other bugs)
Version: 4.8.0 (C9)
Hardware: PC Linux
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-02-23 12:52 UTC by Andres G. Aragoneses
Modified: 2017-02-23 12:52 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
EntityFramework tool (testcase) (57.68 KB, application/x-ms-dos-executable)
2017-02-23 12:52 UTC, Andres G. Aragoneses
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 52703 on GitHub or Developer Community if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: GitHub Markdown or Developer Community HTML
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
NEW

Description Andres G. Aragoneses 2017-02-23 12:52:28 UTC
Created attachment 19921 [details]
EntityFramework tool (testcase)

When the .exe to run depends on some .dlls that are not present,

Current results: "Error: The classes in the module cannot be loaded."

Expected results: I guess MS.NET throws TypeInitializationException with FileNotFoundException"foo.dll" as inner exception?

I'm attaching an .exe file (extracted from a VS EF tools folder from Windows) which reproduces this behaviour with Mono 4.2.1, 4.6.2 and 4.8.