Bug 47923 - Vectors do not work properly when used in Button.Image
Summary: Vectors do not work properly when used in Button.Image
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Android (show other bugs)
Version: 2.3.3
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-11-24 23:08 UTC by Jim Bennett
Modified: 2017-08-03 08:17 UTC (History)
7 users (show)

Tags: AC android vectors button
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 47923 on Developer Community or GitHub if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: Developer Community HTML or GitHub Markdown
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
CONFIRMED

Description Jim Bennett 2016-11-24 23:08:05 UTC
I have a Xamarin forms app that uses Vector drawables on Android and PDF vectors inside an asset catalog on iOS.

On iOS I can reference the images fine in both a Xamarin Forms Button (setting the Image property) and an Image (setting the Source property).

On Android I don't see the vector in the Image. I see it in the Button, but it is cropped oddly.

See https://github.com/jimbobbennett/FormsVectorIssue for an app that reproduces this.
Comment 1 adrianknight89 2016-11-26 18:36:38 UTC
See https://github.com/xamarin/Xamarin.Forms/pull/564 (only fixes the Image part)
Comment 2 Jim Bennett 2016-11-28 03:58:19 UTC
The poor images could be my converter... Damn you Android and your proprietary image format!

Thanks for fixing the issue. Is there a potential release version?
Comment 3 adrianknight89 2016-11-28 04:55:41 UTC
No idea. It's something that XF team will have to decide. Perhaps it could make it before 2.3.4 stable.
Comment 4 Rui Marinho 2017-02-20 15:31:27 UTC
Gonna try pull this for 2.3.5-pre1
Comment 5 Samantha Houts [MSFT] 2017-02-22 20:09:47 UTC
Should be fixed in 2.3.5-pre1. Thank you!
Comment 6 Saurabh Paunikar 2017-07-05 11:42:09 UTC
On xamarin.form version 2.3.5.256-pre6 observed that image in button is still cropped oddly.Hence reopening this issue

Screencast link: https://www.screencast.com/t/sgQCan4N

Note: On iOS both images are properly displayed
Comment 7 Jimmy [MSFT] 2017-07-12 16:15:11 UTC
As mentioned in comment 6, the vector now works as expected for an Image, however the issue with the Button.Image still exists. Therefore I've updated the report title and will keep this report open as confirmed.
Comment 8 Carlos Martínez 2017-08-03 08:17:43 UTC
Any solution or trick ?? I'm having the same problem in  2.3.5.256-pre6 .