This is Xamarin's bug tracking system. For product support, please use the support links listed in your Xamarin Account.
Bug 38638 - Getting build error "Error initializing task XmlPeek: Not registered task XmlPeek".
Summary: Getting build error "Error initializing task XmlPeek: Not registered task Xml...
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Desktop Mono
Classification: Mono
Component: General (show other bugs)
Version: 4.3.0
Hardware: PC Mac OS
: High normal
Target Milestone: 4.3.2 (C7)
Assignee: dean.ellis
URL:
Depends on: 36183
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2016-02-10 16:45 UTC by Abhishek
Modified: 2016-03-02 13:49 UTC (History)
5 users (show)

See Also:
Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments

Comment 1 dean.ellis 2016-02-10 17:17:56 UTC
Which version of mono are you running?
Comment 2 Abhishek 2016-02-10 17:20:44 UTC
@Dean I am using mono from C7 preview branch
MonoFramework-MDK-4.3.2.421.macos10.xamarin.universal_5905ff2618cf20cc44853b43d063dbd9c7e60d22
Comment 3 dean.ellis 2016-02-10 17:25:10 UTC
In which case this is a mono bug, Android has no control of what is available in Xbuild.
Comment 4 Rodrigo Kumpera 2016-02-10 22:34:32 UTC
This is a problem with the original implementation of XmlPeek.
Comment 5 dean.ellis 2016-02-11 10:18:26 UTC
A PR has been submitted for this mono/pull/2598
Comment 6 dean.ellis 2016-02-12 11:23:41 UTC
Fixed in mono/master/96cd1c9e
Comment 7 Peter Collins 2016-02-18 21:51:20 UTC
@Dean I'm still able to reproduce an issue with XML peek, looks like an NRE of sorts. The mono on my Mac is - Mono 4.3.2 (mono-4.3.2-branch/905088b

https://gist.github.com/XamarinQA/3eba1be8a2d62109e3ea
Comment 8 dean.ellis 2016-03-01 13:54:39 UTC
@Peter this have been cherry-picked to 4.4.0 

mono/mono-4.4.0-branch/5b47a318

Looking at the log you posted that version does not have the fix in it as its still referencing LogErrorFromResource
Comment 9 Abhishek 2016-03-02 13:49:30 UTC
I have checked this issue with the latest C7 mono and master build:
MonoFramework-MDK-4.4.0.24.macos10.xamarin.universal_7770133d8b2705a272e0ccdb15d81fe04b801cfe
mono-android-6.1.99-20_1009372b569bd1d0497eaa5526155b6bdffde9fd
XamarinStudio-6.1.0.134_f70cf80df106201cb47315711a35fcb28383e747.

Now I am successfully able to build the sample application. Here is the screencast:
http://www.screencast.com/t/JjFP9KzOUKsx

Build Output: https://gist.github.com/Abhishekk360/c70dd71cb048c5608772.

Hence closing this issue.
Thanks.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.