Bug 32956 - Setting ListView.SelectedItem to null does not remove list item highlight when list item is tapped multiple times quickly
Summary: Setting ListView.SelectedItem to null does not remove list item highlight whe...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Android (show other bugs)
Version: 1.4.4
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Rui Marinho
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-08-11 08:35 UTC by Mike
Modified: 2017-08-07 18:39 UTC (History)
6 users (show)

Tags: ac
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Example Project (261.69 KB, application/x-zip-compressed)
2015-08-11 08:35 UTC, Mike
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Mike 2015-08-11 08:35:01 UTC
Created attachment 12445 [details]
Example Project

Steps to reproduce:
1. Run the attached project
2. Tap a list item 2 or more times very rapidly
3. The App will open a blank page
4. Return to listing page
5. The list item is still highlighted even though ListView.SelectedItem was set to null in OnAppearing
Comment 1 Paul DiPietro [MSFT] 2015-08-11 11:42:26 UTC
With the reproduction example provided, this is occurring in both iOS and Android when using the most recent version of Forms. The delay is almost completely necessary for reproducing the issue as described.
Comment 2 Chris King 2016-04-13 18:42:32 UTC
Reconfirmed
Comment 3 adrianknight89 2016-11-11 03:21:33 UTC
See https://github.com/xamarin/Xamarin.Forms/pull/520
Comment 4 Rui Marinho 2017-02-06 12:05:30 UTC
Should be fixed in 2.3.5-pre1
Comment 5 Neha Kharbade 2017-07-04 10:24:42 UTC
Verified on latest build of xamarin.forms 2.3.5.256-pre6 , its working as expected. 

hence marking it as verified. 

Gist link - https://gist.github.com/nehaKh/a3c3dddd8a8627dc79ff3d21aed40f32

Screencast link - https://www.screencast.com/t/1VxffTw3
Comment 6 Rui Marinho 2017-07-28 16:58:31 UTC
We need a new fix for iOS..
Comment 7 Rui Marinho 2017-07-28 17:37:13 UTC
https://github.com/xamarin/Xamarin.Forms/pull/1073 for the iOS fix
Comment 8 Rui Marinho 2017-08-07 18:39:35 UTC
Should be fixed on 2.4.0