Bug 32683 - Editor in ListView/TableView Does Not Scroll Up When Focused
Summary: Editor in ListView/TableView Does Not Scroll Up When Focused
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: iOS (show other bugs)
Version: 1.4.4
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Rui Marinho
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-07-31 16:35 UTC by williamd
Modified: 2015-10-09 10:49 UTC (History)
4 users (show)

Tags: ac
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Reproduction solution (395.95 KB, application/x-zip-compressed)
2015-07-31 16:37 UTC, williamd
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description williamd 2015-07-31 16:35:08 UTC
If you have an Editor control in a ViewCell in a ListView/TableView and the Editor's cell is near the bottom of the page, upon focus the Editor will not be scrolled up above the keyboard. If testing on an iPad, you may have to add more cells or rotate into landscape to see the issue.
Comment 1 williamd 2015-07-31 16:37:21 UTC
Created attachment 12325 [details]
Reproduction solution
Comment 2 Paul DiPietro [MSFT] 2015-08-10 17:28:21 UTC
This is occurring on the most recent version of Forms and, as reported, only on iOS.
Comment 3 Rui Marinho 2015-08-16 10:36:49 UTC
Should be fixed in 1.5.0-pre2
Comment 4 Rui Marinho 2015-08-21 19:00:37 UTC
Correction pushed to 1.5.1-pre1.
Comment 5 Parmendra Kumar 2015-10-09 10:49:52 UTC
I have checked this issue with Xamarin.Forms 1.5.1-pre1 and its working fine.

Hence closing this issue.