Bug 26408 - Application hangs
Summary: Application hangs
Status: NEEDINFO
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: Debugger (show other bugs)
Version: 2.10.x
Hardware: PC Linux
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Zoltan Varga
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-01-26 02:37 UTC by Roman
Modified: 2018-04-06 07:39 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 26408 on GitHub or Developer Community if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: GitHub Markdown or Developer Community HTML
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
NEEDINFO

Description Roman 2015-01-26 02:37:04 UTC
It's happens sometimes after install last version Monodevelop 5.7
During work of application in debug mode my application hungs moreover I don't see any error in debugger and when I stop debug pressing button in Monodevelop application is not closing. I necessary to kill process using terminal
Comment 1 Roman 2015-01-26 03:42:48 UTC
But when I start application without debugding application work without problem. I guess that problems is not resolving and my forecast for mono is such: if mono will not stable after 2 years so that it doomed to falling. Because I see more bugs which is not resolved from 2012 and from another side of Microsoft where all Net.Framework is exellent licked.
Comment 2 Jeffrey Stedfast 2015-02-20 12:16:25 UTC
You're using a version of Mono (2.10.x) from many years ago. Try upgrading to 3.12
Comment 3 Roman 2015-02-22 05:02:37 UTC
Oh, thanks, but I have already tried this. Result was bad because application working on mono 3.0 has lost link to memory after some hours. I press button, it is pressed by it happens nothing, I guess it is wrong work of garbage collector. In order to I return to version 2.10
Comment 4 Alexander Kyte 2015-03-02 10:56:57 UTC
If you feel that we are falsely freeing memory, please provide some way to reproduce this bug and we will address it.
Comment 5 Roman 2015-03-02 15:45:25 UTC
I can not reproduce deliberately this bug, it happens once and after some time. Type application is Monogame 2.5
Comment 6 Ludovic Henry 2018-02-28 23:40:30 UTC
Can you still reproduce with latest version of Mono? If so, please provide a test case so that we can try to reproduce locally. Thank you.
Comment 7 Roman 2018-03-01 06:52:53 UTC
Yes, in monodevelop 5.10 it still happens yet. But 2 days ago I get new monodevelop 7.5 witch is not depended of flatpak. Needs try again.
Comment 8 Ludovic Henry 2018-04-05 19:42:56 UTC
Can you still reproduce with the new monodevelop? If so, could you please provide us with native and managed stacktraces at the time of the hang? Thank you.
Comment 9 Roman 2018-04-06 07:39:28 UTC
You can close issue