Bug 18319 - "Child" WCF service call issue
Summary: "Child" WCF service call issue
Status: NEW
Alias: None
Product: Class Libraries
Classification: Mono
Component: WCF assemblies (show other bugs)
Version: 3.2.x
Hardware: All All
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-03-12 10:37 UTC by Michael Ayvazyan
Modified: 2014-04-21 14:10 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 18319 on GitHub or Developer Community if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: GitHub Markdown or Developer Community HTML
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
NEW

Description Michael Ayvazyan 2014-03-12 10:37:53 UTC
Recently we ported our .NET application to Mono.
I'd like to say it wasn't hard at all. Most of the things are working like a charm on Mono. 
Our application is heavily using WCF services. We found the following issue.

If one WCF service calls "second" service, it will work just fine.
But if "second" service will call "third" service, it will fail with timeout exception.
If we change "second" servie to call "third" service in a separate thread, it will work just fine.

Basic "demo" available at https://github.com/mayvazyan/MonoWcfIssueDemo
Would you please look into this?


Mono JIT compiler version 3.2.8 (tarball Sat Feb 22 13:06:17 UTC 2014)
Linux raspberrypi 3.10.25+ #622 PREEMPT Fri Jan 3 18:41:00 GMT 2014 armv6l GNU/Linux


It's working the same way on WIndows 8.1 under Mono 3.2.3 as well.
Comment 1 Michael Ayvazyan 2014-03-26 15:21:14 UTC
Any chance it will be fixed?
Comment 2 Michael Ayvazyan 2014-04-21 14:10:15 UTC
Workaround for the above issue is to use Net TCP binding instead of Basic HTTP.