Bug 12742 - Cannot start debugger sessions reliably
Summary: Cannot start debugger sessions reliably
Status: REOPENED
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: Debugger (show other bugs)
Version: unspecified
Hardware: PC Mac OS
: High normal
Target Milestone: ---
Assignee: Zoltan Varga
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-06-18 15:09 UTC by Alan McGovern
Modified: 2013-12-10 16:46 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 12742 on GitHub or Developer Community if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: GitHub Markdown or Developer Community HTML
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
REOPENED

Description Alan McGovern 2013-06-18 15:09:41 UTC

    
Comment 1 Alan McGovern 2013-06-18 15:11:43 UTC
1) Enable 'halt on all thrown exceptions
2) Start a debug session
3) MonoDevelop will halt execution due to a thrown and handled exception. Do *not* continue. Wait on that breakpoint for about 20-30 seconds

Result:
MonoDevelop ends up in an inconsistent state and can no longer debug anything until it is restarted

This affects me a lot in my day to day work. I keep having to restart MD just to maintain a working debugger.
Comment 2 Jeffrey Stedfast 2013-07-23 14:12:34 UTC
I think this was that infinite loop bug that I fixed last week or so
Comment 4 Alan McGovern 2013-08-14 13:05:04 UTC
This bug still affects me on a regular basis and I still have to keep restarting my MD as it become incapable of spawning new debug sessions.
Comment 5 Jeffrey Stedfast 2013-08-14 13:15:48 UTC
Do you have stale mono debug processes running?
Comment 6 Alan McGovern 2013-08-14 13:16:29 UTC
I don't know. Those repro steps still apply so it should be trivial to reproduce on your machine.