Bug 53427

Summary: UWP EntryCell Label Not Correct Color
Product: Forms Reporter: Ray Kelly <vbisbest>
Component: WindowsAssignee: Chris King <chris.king>
Status: VERIFIED FIXED    
Severity: normal CC: chris.king, jas, paul.dipietro, rui.marinho, v-sapaun
Priority: Normal    
Version: 2.3.4   
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: Windows   
Tags: entrycell template textcolor ac Is this bug a regression?: ---
Last known good build:
Attachments: Screenshot

Description Ray Kelly 2017-03-16 23:39:53 UTC
Created attachment 20400 [details]
Screenshot

I have a EntryCell and the color does not work properly in Desktop and Mobile.  You can see in the screenshot that SwitchCell works properly so it may only EntryCell that has the issue.

XAML:

  <ContentPage.Content>
    <TableView Intent="Settings">
      <TableRoot>
        <TableSection Title="">
          <EntryCell x:Name="labelUsername" Placeholder="" Label="User Name" Text="{Binding UserName}" Keyboard="Email" />
          <local:PasswordEntry x:Name="labelPassword" Label="Password" Text="{Binding Password}"/>
          <SwitchCell x:Name="labelOffline" Text="Offline/Non-Premium Account" On="{Binding IsOffline}" />
        </TableSection>
      </TableRoot>
    </TableView>
  </ContentPage.Content>
</ContentPage>
Comment 1 Paul DiPietro [MSFT] 2017-03-17 01:45:52 UTC
This is likely some sort of template issue if I had to guess.
Comment 2 Chris King 2017-03-23 20:38:00 UTC
https://github.com/xamarin/Xamarin.Forms/pull/837

As a work around you can set the LabelColor explicitly on an EntryCell.
Comment 3 Rui Marinho 2017-03-27 10:39:47 UTC
Should be fixed on 2.3.5-pre1
Comment 4 Saurabh Paunikar 2017-07-07 12:31:52 UTC
Verified on xamarin.form version 2.3.5.256-pre6.Issue is fixed

ScreenCast link: https://www.screencast.com/t/mWgJhQMIStS