Bug 31841

Summary: Can't edit Editor within a TableView
Product: Forms Reporter: jasper.fredrickson
Component: AndroidAssignee: Rui Marinho <rui.marinho>
Status: VERIFIED FIXED    
Severity: normal CC: chris.king, jas, parmendrak, paul.dipietro, rui.marinho
Priority: Normal    
Version: 1.4.3   
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: Windows   
Tags: ac Is this bug a regression?: ---
Last known good build:
Attachments: 5.1 Simulator

Description jasper.fredrickson 2015-07-10 17:12:53 UTC
Reproduction steps:

1) Create a blank Forms PCL project
2) Create the App function with the following code:
        public App()
        {
            var table = new TableView
            {
                Root = new TableRoot()
            };
            var section = new TableSection();
            table.Root.Add(section);
            section.Add(new ViewCell{ View = new Editor()});
            MainPage = new ContentPage { Content = table };
        }
3) the Editor field will not be editable in an Android emulator running android 5.1.0 (keyboard should be visible)
Comment 1 Jason Smith [MSFT] 2015-09-02 02:06:38 UTC
Should be fixed in 1.5.1-pre1
Comment 2 Parmendra Kumar 2015-10-07 11:03:50 UTC
I have checked this issue and I am still getting same issue.
I have observed that Keyboard doesn't appear on android emulator.

Screencast: http://www.screencast.com/t/HD6CTG24l

Hence reopen this issue.

Please let me know if I have missed anything to check this issue.

Thanks.
Comment 3 Rui Marinho 2015-10-07 12:50:22 UTC
Can you try on a device?
Comment 4 Parmendra Kumar 2015-10-07 12:54:52 UTC
Rui, its working fine on device. Should I verify this issue on device?
Comment 5 Paul DiPietro [MSFT] 2015-10-07 13:11:36 UTC
I just checked this on an Android 5.1.0 simulator (XAP) and it's working correctly for me in 1.5.1-pre1. I'll attach a screenshot.
Comment 6 Paul DiPietro [MSFT] 2015-10-07 13:12:35 UTC
Created attachment 13228 [details]
5.1 Simulator
Comment 7 Parmendra Kumar 2015-10-07 13:39:19 UTC
I have recheck this issue with update XAP and its working fine.

Screencast: http://www.screencast.com/t/8DGslf9nC4y

Hence closing this issue.