Bug 38871 - Menus disabled on Windows after running project
Summary: Menus disabled on Windows after running project
Status: RESOLVED ANSWERED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Shell ()
Version: 5.10 (C6SR3)
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: master
Assignee: Marius Ungureanu
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-02-18 11:51 UTC by iain
Modified: 2016-11-16 16:04 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED ANSWERED

Description iain 2016-02-18 11:51:37 UTC
[Split out from a comment on https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=34250#c33 ]


I am using xamarin studio 5.10.2 on windows 7 and encountered this issue.

Steps to Reproduce:
* Open any xamarin.forms project
* Run the debugger with the xamarin android player (I am using Nexus 7 lollipop)
* Stop the debugger with the stop button in xamarin studio
* Run and stop the debugger once more, now the leaf nodes for the menu options at the top are gone, the file menu still works, but not the project or build menu
Comment 1 Marius Ungureanu 2016-02-24 16:04:59 UTC
This doesn't happen with genymotion/avd ones and I can't get XAP to work.
Comment 2 Marius Ungureanu 2016-11-16 16:04:25 UTC
Xamarin Android Player is no longer supported. The Windows Toolbar is now native. Closing this bug as answered.