Bug 37649 - Building with unsaved files frequently fails
Summary: Building with unsaved files frequently fails
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: General ()
Version: Trunk
Hardware: PC Mac OS
: High normal
Target Milestone: (C7)
Assignee: Bugzilla
URL:
: 38492 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-01-13 16:18 UTC by Alan McGovern
Modified: 2016-05-17 14:12 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Alan McGovern 2016-01-13 16:18:33 UTC
If i try to build a project which has unsaved files, instead of automatically saving and then building I get this error:

/Users/alan/Projects/md-addins/Xamarin.Designer.iOS/tests/MonoTouch.Designer.Client.Tests/ModelObjectTests.cs: Error: The build has been aborted as the file 'ModelObjectTests.cs' could not be saved

It looks like a race condition because the file in question is actually saved after the error message shows up and the build fails.
Comment 1 Alan McGovern 2016-01-18 11:35:19 UTC
This was fixed with commit https://github.com/mono/monodevelop/commit/e065d694996a9686505e3d8ca40a55a131b4e5cc
Comment 2 Jason Imison 2016-05-03 15:18:36 UTC
*** Bug 38492 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 3 Atin 2016-05-17 14:12:45 UTC
I have checked this issue with latest build of Cycle 7 i.e. XamarinStudio-6.0.0.5156_6bb41168165682b4ed22a94364bf0cf24e6b1d5c and now this issue is working fine.

Screencast: http://www.screencast.com/t/7lNkYOFv7I4q

So I am closing this issue.

Thanks!