Bug 34996 - iOS Application Loading Build Options Correctly for Stripping Debug
Summary: iOS Application Loading Build Options Correctly for Stripping Debug
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: iOS add-in ()
Version: 5.10 (C6SR3)
Hardware: Macintosh Mac OS
: High blocker
Target Milestone: 5.10 (C6)
Assignee: Jeffrey Stedfast
URL:
: 35182 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-10-16 18:48 UTC by James Montemagno [MSFT]
Modified: 2015-10-26 12:05 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Video (3.78 MB, video/mp4)
2015-10-16 18:51 UTC, James Montemagno [MSFT]
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description James Montemagno [MSFT] 2015-10-16 18:48:39 UTC
# Steps to reproduce
1.) Open iOS Project
2.) Go AppStore -> iOS Device configuration
3.) Go to project options
4.) Go to iOS Build
5.) Toggle the Strip Debug Symbols
6.) Notice that if you open the csproj the setting has been added or removed properly
7.) Go back in and open options -> iOS Build, the option has been reverted off again

# Expected behavior
Should keep my settings

# Actual behavior
Doesn't load settings properly.

# Supplemental info (logs, images, videos)
See video

# Test environment (full version information)
=== Xamarin Studio ===

Version 5.10 (build 811)
Installation UUID: f081c568-2d88-4695-ac20-73049973693d
Runtime:
	Mono 4.2.1 (explicit/804ddbc)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 402010060

=== Xamarin.Profiler ===

Version: 0.0.0.0
Location: /Applications/profiler-mac-0.9-29/XamarinProfiler.Mac.app/Contents/MacOS/XamarinProfiler.Mac

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 7.0.1 (8228)
Build 7A1001

=== Xamarin.iOS ===

Version: 9.2.0.84 (Business Edition)
Hash: b5396c2
Branch: master
Build date: 2015-09-30 15:22:15-0400

=== Xamarin.Android ===

Version: 6.0.0.8 (Business Edition)
Android SDK: /Users/jamesmontemagno/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-mac_x86
	Supported Android versions:
		2.3   (API level 10)
		4.0.3 (API level 15)
		4.3   (API level 18)
		5.0   (API level 21)
		5.1   (API level 22)
		6.0   (API level 23)

SDK Tools Version: 24.4
SDK Platform Tools Version: 23.0.1
SDK Build Tools Version: 23.0.1

Java SDK: /usr
java version "1.7.0_75"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_75-b13)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.75-b04, mixed mode)

=== Xamarin Android Player ===

Version: 0.6.2
Location: /Applications/Xamarin Android Player.app

=== Xamarin.Mac ===

Version: 2.4.0.79 (Business Edition)

=== Build Information ===

Release ID: 510000811
Git revision: 34cd31ea72536afab530c14d9220b286075e83cd
Build date: 2015-09-30 10:40:37-04
Xamarin addins: 8e6fccfc0c19a7e0b7b11be925f09751d827eb5c
Build lane: monodevelop-lion-cycle6

=== Operating System ===

Mac OS X 10.10.5
Darwin Jamess-MacBook-Pro-2.local 14.5.0 Darwin Kernel Version 14.5.0
    Wed Jul 29 02:26:53 PDT 2015
    root:xnu-2782.40.9~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 1 James Montemagno [MSFT] 2015-10-16 18:51:24 UTC
Created attachment 13409 [details]
Video
Comment 2 James Montemagno [MSFT] 2015-10-16 18:54:53 UTC
Also notice that actually checking it does the inverse so it is confusing and if i have it checked my app triples in size unless I open it and untoggle it.
Comment 3 Shruti 2015-10-19 03:19:24 UTC
I have  checked this issue by following steps given in comment(0)  and unchecked the "Strip Native debugging symbols' checkbox option  in iOS Build tab and click on Ok button. Then again I click on iOS Build tab to see the saved changes and observed that 'Strip Native debugging symbols' checkbox is not unchecked. 

Hence, Changes(tick/untick) for "Strip Native debugging symbols'  is not getting saved.

Screencast: http://www.screencast.com/t/e10QNenEQ
Environment Info: https://gist.github.com/Shruti360/2a1aad929c3bd6960e56
Comment 5 Jeffrey Stedfast 2015-10-19 11:36:46 UTC
Fixed in git master and created a PR for cycle6 at https://github.com/xamarin/md-addins/pull/785
Comment 6 Shruti 2015-10-20 08:57:02 UTC
I have checked this issue  and now it is working fine on Master build XamarinStudio-5.11.0.325_51ae16bb1a2683c68b32381875aa1dec1f87712e.  Changes(tick/untick) for "Strip Native debugging symbols' are getting saved.
Comment 7 xamarin-release-manager 2015-10-20 15:04:14 UTC
Fixed in version 5.10.0.843 (cycle6)

Author: Jeffrey Stedfast
Commit: 7cc9e73f1c6a207dbf7b83a1e7a6e52c89176394 (xamarin/md-addins)
Included in Commit: f1de45d2115e70acac8078b413d88373283a2f7c (mono/monodevelop)
Comment 8 Shruti 2015-10-21 02:53:23 UTC
I have checked this issue  and now it is working fine on C6 XamarinStudio-5.10.0.844_ff1969da0fee8d577bc58f100860b56f00d6d60f. 
Changes(tick/untick) for "Strip Native debugging symbols' are getting saved.
Screencast: http://www.screencast.com/t/Tx5ygc8Xvv
Comment 9 Jeffrey Stedfast 2015-10-26 12:05:30 UTC
*** Bug 35182 has been marked as a duplicate of this bug. ***