Bug 33775 - Design won't open in Xam.Studio, but will on VS
Summary: Design won't open in Xam.Studio, but will on VS
Status: VERIFIED ANSWERED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: iOS Designer ()
Version: 5.9
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: master
Assignee: Bugzilla
URL:
: 33803 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-09-08 09:00 UTC by Paul Johnson
Modified: 2015-09-08 20:39 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
throwback when opening in XS (1001.39 KB, text/plain)
2015-09-08 09:00 UTC, Paul Johnson
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED ANSWERED

Description Paul Johnson 2015-09-08 09:00:09 UTC
Created attachment 12811 [details]
throwback when opening in XS

I have a storyboard that won't open on my mac, but will via VS.

When I try to open the storyboard, I get the following 

(attached file)

=== Xamarin Studio ===

Version 5.9.6 (build 23)
Installation UUID: f3d1a29c-1ba2-4a83-a193-1087efe91a85
Runtime:
	Mono 4.0.4 ((detached/5ab4c0d)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 400040001

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.4 (7720)
Build 6E35b

=== Xamarin.iOS ===

Version: 8.10.5.26 (Business Edition)
Hash: 6757279
Branch: master
Build date: 2015-08-24 15:04:27-0400

=== Xamarin.Android ===

Version: 5.1.99.653 (Business Edition)
Android SDK: /Users/PFJ/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-mac_x86
	Supported Android versions:
		2.3    (API level 10)
		4.0.3  (API level 15)
		4.1    (API level 16)
		4.2    (API level 17)
		4.3    (API level 18)
		4.4    (API level 19)
		4.4.87 (API level 20)
		5.0    (API level 21)
		5.1    (API level 22)
Java SDK: /usr
java version "1.8.0_25"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_25-b17)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.25-b02, mixed mode)

=== Xamarin Android Player ===

Version: Unknown version
Location: /Applications/Xamarin Android Player.app

=== Xamarin.Mac ===

Version: 2.3.0.131 (Business Edition)

=== Build Information ===

Release ID: 509060023
Git revision: ffb99e7bbfddb36e10b6162f94eeb3166332d5a5
Build date: 2015-08-27 10:02:10-04
Xamarin addins: e92e5fe27863d5c4748872fa55e0fdbe09d27856

=== Operating System ===

Mac OS X 10.10.5
Darwin Pauls-iMac.local 14.5.0 Darwin Kernel Version 14.5.0
    Wed Jul 29 02:26:53 PDT 2015
    root:xnu-2782.40.9~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 2 Paul Johnson 2015-09-08 09:01:43 UTC
The file opens fine in Xcode without errors
Comment 3 Alan McGovern 2015-09-08 09:12:41 UTC
Can you try with Xamarin Studio 5.10 or higher? The current build in the alpha channel should be sufficient. We've fixed many causes of this with 5.10
Comment 4 Paul Johnson 2015-09-08 09:29:46 UTC
Yep. Fixed in 5.10 - thanks :)
Comment 5 Alan McGovern 2015-09-08 09:39:28 UTC
Phew! :)

Do let us know if you have any issues with 5.10+!
Comment 6 Alan McGovern 2015-09-08 19:55:40 UTC
*** Bug 33803 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 7 Alan McGovern 2015-09-08 20:39:57 UTC
*** Bug 33803 has been marked as a duplicate of this bug. ***