Bug 26701 - Search in Application Output only works when window is docked
Summary: Search in Application Output only works when window is docked
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Shell ()
Version: 5.7
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: (C7)
Assignee: Marius Ungureanu
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-02-03 14:13 UTC by leankitryan
Modified: 2016-05-13 17:15 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description leankitryan 2015-02-03 14:13:42 UTC
Xamarin Studio 5.7 introduced the ability to search the "Application Output" window. This feature only appears to work for me when application output is docked.

Dock application output, press cmd+F, search bar appears in the top of application output. In this instance, Search > Find is available in the menu bar. 

Undock application output, select it as the current pad, click inside the pad to set focus, press cmd+F, no search bar appears.  In this instance, Search > Find is not available in the menu bar.
Comment 1 Udham Singh 2015-02-04 04:10:26 UTC
I have checked this issue and observed the same behaviour mentioned in bug description. Please refer the screencast : http://www.screencast.com/t/7kDzFEwQv

Ide Log : https://gist.github.com/Udham1/ce00032c0e194d7414d3

Environment Info : 

=== Xamarin Studio ===

Version 5.7.1 (build 16)
Installation UUID: ce927b2a-2c07-44c5-b186-09cfdafba6dc
Runtime:
	Mono 3.12.0 ((detached/a813491)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 312000068

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.1.1 (6611)
Build 6A2008a

=== Build Information ===

Release ID: 507010016
Git revision: f12fcaf4707ab436bee2df6263eb5333197b262c
Build date: 2015-02-01 21:06:05-05
Xamarin addins: f7b7d34419c9ec24501bfa7c658e80a6305613e0

=== Operating System ===

Mac OS X 10.9.5
Darwin Xamarin76s-Mac-mini.local 13.4.0 Darwin Kernel Version 13.4.0
    Sun Aug 17 19:50:11 PDT 2014
    root:xnu-2422.115.4~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 2 Mike Krüger 2015-05-30 11:26:40 UTC
Seems to be a command handler problem.

This is a general issue (for example cut/copy/paste doesn't work in the solution explorer in floated state.

@lluis: do you know an easy solution for that ?
Comment 3 Marius Ungureanu 2016-04-24 20:00:10 UTC
I fixed this via 783004c90044f47af969361e7eea6bfe90b70b1e. This has shipped with 6.0