Bug 24639 - Windows installer doesn't uninstall previous version
Summary: Windows installer doesn't uninstall previous version
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Installer ()
Version: Trunk
Hardware: PC Mac OS
: High major
Target Milestone: 5.7
Assignee: Marius Ungureanu
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-11-19 03:53 UTC by Lluis Sanchez
Modified: 2014-11-27 06:33 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Lluis Sanchez 2014-11-19 03:53:07 UTC
Looks like the XS 5.7 installer is not properly replacing an already installed XS.

This is what Michael reported:

> The Windows installer seems to be corrupt, the XS About dialog is still reporting
> the version as 5.6.2, even though it has the 5.7 buildinfo. Additionally, when I
> try to uninstall it I get an error about GTK# 2.12.22 not being installed

> the 5.7 uninstaller doesn't work. It errors out saying that GTK# 2.12.22 isn't
> installed, even though I apparently have both GTK# 2.12.25 *and* GTK# 2.12.26
> in Add/Remove programs. Additionally, I see both XS 5.6.2 *and* 5.7.

> Okay, I finally got it working by uninstalling all XS and GTK# versions from
> Add/Remove Programs and starting over
Comment 1 Lluis Sanchez 2014-11-19 03:54:09 UTC
Marius, could you take a look at this?
Comment 2 Marius Ungureanu 2014-11-24 11:56:16 UTC
https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=17794 was the cause for this.
Comment 3 Prashant manu 2014-11-27 06:11:28 UTC
We will verify this issue once bug 17794 gets fixed.
Comment 4 Marius Ungureanu 2014-11-27 06:24:18 UTC
@Prashant. No. You can verify it with the current installer. try installing 5.7 on top of 5.5.
Comment 5 Marius Ungureanu 2014-11-27 06:25:20 UTC
By 'the cause', I meant that fixing bug 17794 made this one happen. I reopened that one and reverted its fix.
Comment 6 Prashant manu 2014-11-27 06:33:58 UTC
We have checked , XS 5.7 installer is properly replacing an already installed
XS. So closing this issue.

Environment Info:
XS 5.7(build 596)