Bug 24002 - References are being added but intellisense does not detect the reference
Summary: References are being added but intellisense does not detect the reference
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: C# Binding ()
Version: 5.5
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: master
Assignee: Mike Krüger
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-10-22 17:24 UTC by Jon Douglas [MSFT]
Modified: 2014-10-23 16:48 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Jon Douglas [MSFT] 2014-10-22 17:24:09 UTC
When I right click and choose resolve, XS will add an another reference to the same assembly in the References folder. If I continue clicking resolve, I get a new assembly for each time.

The solution build and runs fine. But, I am unable to get intellisense or any built in support for objects.

Can reproduce in the following solution, however cannot reproduce in a File->New Solution

https://drive.google.com/file/d/0B9e5M9PgHNOOWXFURWZIOWRqNDA/view?usp=sharing

=== Xamarin Studio ===

Version 5.5.2 (build 0)
Installation UUID: 6d2e22dd-84f3-4fb6-b633-e3c94cb95007
Runtime:
Microsoft .NET 4.0.30319.18444
GTK+ 2.24.22 (MS-Windows theme)
GTK# 2.12.26

=== Xamarin.Android ===

Version: 4.18.0 (Enterprise Edition)
Android SDK: D:\DEV\SDK\Andriod\adt-bundle-windows-x86-20140321\sdk
Supported Android versions:
2.1 (API level 7)
2.2 (API level 8)
2.3 (API level 10)
3.0 (API level 11)
3.1 (API level 12)
4.0 (API level 14)
4.0.3 (API level 15)
4.1 (API level 16)
4.2 (API level 17)
4.3 (API level 18)
4.4 (API level 19)
4.4.87 (API level 20)
4.5 (API level 21)
Java SDK: C:\Program Files (x86)\Java\jdk1.6.0_39
java version "1.6.0_39"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_39-b04)
Java HotSpot(TM) Client VM (build 20.14-b01, mixed mode, sharing)

=== Build Information ===

Release ID: 505020000
Git revision: a5887be38215a6cdd3f349e102ef82a1c4f950a4
Build date: 2014-10-14 12:21:34-04
Xamarin addins: 069ddd29bb70a42238142eee9bac21a5e4b2f9f9

=== Operating System ===

Windows 6.1.7601.65536 (64-bit)

In the meantime, I will be digging between .csproj files to see what could be up with this solution compared to others.
Comment 1 Andrew 2014-10-23 15:52:18 UTC
CLOSE BUG.

wrong project type.  needed Android Library project instead of Android Application.
Comment 2 Mike Krüger 2014-10-23 16:48:14 UTC
closing