Bug 21929 - App Extension compilation problem. target _CompileAppManifest failed
Summary: App Extension compilation problem. target _CompileAppManifest failed
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: iOS add-in ()
Version: unspecified
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- major
Target Milestone: 5.4
Assignee: Jeffrey Stedfast
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-08-07 15:40 UTC by Rustam Zaitov
Modified: 2014-09-02 08:09 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Rustam Zaitov 2014-08-07 15:40:37 UTC
When I add ref to to app extension within main app I can't make rebuild.
Build failed with:
/Library/Frameworks/Mono.framework/External/xbuild/Xamarin/iOS/Xamarin.iOS.Common.targets: Error: Error loading partial Info.plist template file 'obj/iPhoneSimulator/Debug/actool/partial-info.plist': Could not find file "/Users/rzaitov/Documents/Apps/A_Xamarin/private-samples/ios8/ImageInverter/ImageInverter/obj/iPhoneSimulator/Debug/actool/partial-info.plist". (ImageInverter)

Experiments:
1. Build main app – failed
2. Build main app second time – ok
3. Clean
4. Build main app – failed
5. Rebuild main app – failed.

About XS: https://gist.github.com/rzaitov/3e1bc6de0538742c6951
Build log: https://gist.github.com/rzaitov/78874c66ea09943effc4
Comment 1 Jeffrey Stedfast 2014-08-07 16:12:37 UTC
fixed in monotouch ios8 branch
Comment 3 Jeffrey Stedfast 2014-08-25 15:02:41 UTC
The problem is that you are importing 2 incompatible msbuild targets in the ImageInverterExt project

Only import ONE msbuild targets file. Never import 2 or more.
Comment 4 Rustam Zaitov 2014-08-25 17:26:36 UTC
Thanks for fixing targets. I merge sample to master and delete image-inverter-sample branch

Actually this didn't fix issue. I still face up with this problem during rebuilding the project.

Updated sample available here 
https://github.com/xamarin/private-samples/tree/6620abb420a9fcc983abde783a270a5446cbf161/ios8/ImageInverter
Comment 5 Jeffrey Stedfast 2014-08-25 17:53:00 UTC
It works fine for me once I fixed the ProjectTypeGuids in the project (git pull to get the fixes)
Comment 6 Saurabh 2014-09-02 08:09:00 UTC
I have checked this Issue and I am successfully able to build the application. I have created iOS application and added Extension application, I have given reference of extension project to main project and Build it. It is getting build successfully every-time. This is the build output for the same: https://gist.github.com/saurabh360/c30aaf075fb5c88bc175

X.S 5.4 (Build 184)
Git revision: 852b6b847d9bdddf8e2a316e2d150c1167835db6
X.iOS 7.9.4.15