Bug 21509 - Test failures when running MonoDevelop unit tests
Summary: Test failures when running MonoDevelop unit tests
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: General ()
Version: unspecified
Hardware: PC Linux
: --- normal
Target Milestone: master
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-07-22 10:20 UTC by Alexander Köplinger
Modified: 2014-09-14 11:08 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Alexander Köplinger 2014-07-22 10:20:05 UTC
When running the MonoDevelop unit tests on Ubuntu 14.04, there is one test that fails consistently:
MonoDevelop.Projects.LocalCopyTests.LocalCopyDefault (see http://monojenkins.cloudapp.net/job/MonoDevelop/130/testReport/MonoDevelop.Projects/LocalCopyTests/LocalCopyDefault/)
>MESSAGE:
>  Expected string length 4108 but was 4185. Strings differ at index 2798.
>  Expected: ".../msbuild/2003:Private>True</></><http://schemas.microsoft...."
>  But was:  ".../msbuild/2003:Private>True</><http://schemas.microsoft.com..."


This one fails only sometimes: Mono.TextEditor.Tests.HtmlWriterTests.TestXml (see http://monojenkins.cloudapp.net/job/MonoDevelop/130/testReport/Mono.TextEditor.Tests/HtmlWriterTests/TestXml/)
>MESSAGE:
>  Expected string length 1040 but was 788. Strings differ at index 648.
>  Expected: "...SPAN><BR>\n<SPAN style='color:#204987;'>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&..."
>  But was:  "...SPAN><BR>\n<SPAN style='color:#000000;'>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&..."
Comment 1 Alexander Köplinger 2014-07-24 10:28:01 UTC
It turns out that the LocalCopyDefault test is fixed by upgrading gtksharp to the latest HEAD of the gtk-sharp-2.12-branch.

The TestXml test was fixed in https://github.com/mono/monodevelop/commit/406a07ac466b8a09810046c0d0fe3bd667acf9b5
Comment 2 Alexander Köplinger 2014-09-14 11:08:13 UTC
Turns out that for the LocalCopyDefault test to work, gtksharp must be loaded from the GAC and not a package, see https://github.com/mono/monodevelop/pull/642.