Bug 20779 - 10.10 beta2 & Xamarin 5.1.1 garbage screen content
Summary: 10.10 beta2 & Xamarin 5.1.1 garbage screen content
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 20716
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: General ()
Version: 5.1
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: master
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-06-21 03:34 UTC by NeoDarque
Modified: 2014-06-24 12:02 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Screenshot with garbled top & bottom of editor view (331.63 KB, image/png)
2014-06-21 03:34 UTC, NeoDarque
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 20716

Description NeoDarque 2014-06-21 03:34:27 UTC
Created attachment 7141 [details]
Screenshot with garbled top & bottom of editor view

Hi!

I just recently updated both OS X (to 10.10 developer preview 2) and Xamarin Studio to 5.1.1, so I don't know which change actually brought on the following behavior, I only know that it was working fine in 10.10 developer preview 1 & Xamarin Studio 5.1.0.

The problem is that if I scroll any scroll viewer (such as scrolling an opened source file) only the very last few lines in the content area update with the scroll, not the center, so the editor is totally useless, one has to tab away to another application and back for the screen to do a full update. 

This is not only limited to the editor view. The same result is seen if one opens the about panel, and click "Show details" and try to scroll there, so it seems to be a generic scroll viewer bug / change in behavior in OS X with this preview.

Let me know if I can provide you with more information if you're unable to reproduce it yourselves.
The bug is visible on a MBP (late 2013) with Retina screen.

Cheers,
Ted

=== Xamarin Studio ===

Version 5.1.1 (build 1)
Installation UUID: c5c55ec9-3bac-4106-9c04-cdc870e82310
Runtime:
	Mono 3.6.0 ((no/f6ef3e7)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 306000000

=== Xamarin.Android ===

Version: 4.14.0 (Business Edition)
Android SDK: /Applications/Android Studio.app/sdk
	Supported Android versions:
		2.2 (API level 8)
		2.3 (API level 10)
		4.1 (API level 16)
		4.3 (API level 18)
		4.4 (API level 19)
Java SDK: /usr
java version "1.6.0_65"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_65-b14-466.1-11M4716)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.65-b04-466.1, mixed mode)

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 5.1.1 (5085)
Build 5B1008

=== Xamarin.iOS ===

Version: 7.2.6.3 (Business Edition)
Hash: 8070484
Branch: 
Build date: 2014-06-12 05:06:44-0400

=== Xamarin.Mac ===

Version:

=== Build Information ===

Release ID: 501010001
Git revision: 5f2066e8f900f94ed17646f2c32637190addd019
Build date: 2014-06-19 17:11:21-04
Xamarin addins: 4072f200bfd429706bec44bfa9ebf698f9439b67

=== Operating System ===

Mac OS X 10.10.0
Darwin MacBook-Pro.local 14.0.0 Darwin Kernel Version 14.0.0
    Wed Jun 11 17:57:59 PDT 2014
    root:xnu-2775.0.0.0.1~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 1 Prashant manu 2014-06-23 01:39:44 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 20711 ***
Comment 2 Prashant manu 2014-06-23 01:43:21 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 20716 ***
Comment 3 NeoDarque 2014-06-24 12:02:18 UTC
I installed Xamarin Studio 5.1.0 on the same build of OS X (Yosemite DP2), and with that version everything works fine, so it's something that was introduced in Xamarin Studio 5.1.1.