Bug 19507 - Component references show as invalid
Summary: Component references show as invalid
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: General ()
Version: 5.0
Hardware: Macintosh Mac OS
: High normal
Target Milestone: 5.0
Assignee: Mikayla Hutchinson [MSFT]
URL:
: 19359 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-05-03 12:52 UTC by NeoDarque
Modified: 2014-05-13 11:00 UTC (History)
6 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Invalid references (318.37 KB, image/jpeg)
2014-05-03 12:52 UTC, NeoDarque
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description NeoDarque 2014-05-03 12:52:34 UTC
Created attachment 6722 [details]
Invalid references

When opening an existing project in XS 5.0 (that works just fine in older
versions of XS), both two of my added components (ZipArchive & Json.Net)
indicates that their references have not been added to the project despite the
fact that they are visible under references. (See attached screenshot). If I
remove the existing references and add new ones then XS is happy again.
Also, if I click the "add a reference" button, another reference will be added, this one with a ".dll" extension name visible.
Comment 1 Mohit Kheterpal 2014-05-05 10:45:41 UTC
I have tried to reproduce this issue and follow the following steps :

1. Create an iOS template Project in XS 4.2.4(build 36)
2. Add Json.NET file successfully
3. Install XS 5.0 
4. Open same project

Its not showing any warning message as shown in screencast : http://screencast.com/t/ztHD2tznaC

Please let me know if I have missed some steps to reproduce this issue?
Comment 2 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2014-05-05 18:29:56 UTC
.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 19359 ***
Comment 3 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2014-05-06 18:28:45 UTC
Switching dup relationship since bug 19359 is in a private category.
Comment 4 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2014-05-06 18:29:10 UTC
*** Bug 19359 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 5 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2014-05-06 19:19:35 UTC
I can't reproduce this either, do you have a repro project or the log files?
Comment 6 PJ 2014-05-08 12:33:04 UTC
Neo, Clancey - can you still reproduce the issue with the beta builds of XS5.0 (5.0.0.840)?
Comment 9 NeoDarque 2014-05-08 16:16:20 UTC
It's still reproducible for me too.
Comment 10 Lluis Sanchez 2014-05-12 14:50:52 UTC
Fixed in 5.0.0.866.
Comment 11 Prashant manu 2014-05-13 11:00:25 UTC
We have checked 2-3 times by closing solution and then quitting XS. 
Component references are not shown as invalid.

Screencast for this: http://www.screencast.com/t/BXQivGyNw

Environment Info:
Xamarin Studio Version 5.0 (build 866)
Git revision: 89cfcdd28a9a64d4ddc606f8c4f8e6aaafad610a
Xamarin addins: e92a35a9280dede5cbdceaaec0c40c06c163546e