Bug 16702 - XS doesn't close instantly, sometimes it hangs for 1 minute
Summary: XS doesn't close instantly, sometimes it hangs for 1 minute
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: General ()
Version: 4.2.x
Hardware: Macintosh Mac OS
: Low normal
Target Milestone: master
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-12-10 12:30 UTC by Andy
Modified: 2016-09-16 08:52 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Andy 2013-12-10 12:30:04 UTC
This happens especially right after you opened it. Sometimes you actually have to force close.

Frequency: 1 out of 10. Lately more often
Comment 1 Akhilesh kumar 2013-12-11 07:07:46 UTC
We have tried to reproduce this issue. But not able to reproduce.

XS 4.2.2(build 2)
Comment 2 Andy 2013-12-11 08:01:11 UTC
My project where it happens mostly has some web references.
Comment 3 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2013-12-12 18:52:14 UTC
Can you please get a kill -QUIT trace of the hung process?

To do so, run "killall -QUIT XamarinStudio" in a terminal while XS is hung. This will cause it to write a backtrace fo all threads to its log file. Then find the log file using Help -> Open Log Directory and attach it to this bug.
Comment 4 Andy 2014-02-03 10:07:05 UTC
Haven't experienced it lately as I finally was able to mostly use VS. However since VS doesn't support many things yet, I'll go back to XS and let you know the next time it happens.

However, couldn't it be related to this:
https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=17518
Comment 5 Marius Ungureanu 2014-12-10 23:37:01 UTC
Any logs we can use? :D
Comment 6 Marius Ungureanu 2014-12-13 11:06:11 UTC
Seems to be same issue as bug 13181?
Comment 7 Marius Ungureanu 2016-04-05 11:33:14 UTC
Fixed in more recent versions.
Comment 8 Danish Akhtar 2016-09-16 08:52:41 UTC
As per Comment 4 User is not getting this issue anymore. As of now I am closing this issue.

@Andy: Please feel free to Reopen it, if you are getting this issue again.

Thanks!